שאלה בנוגע השתלת חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/05/2023 | 02:41 | מאת: אפי

עברתי השתלת חניכיים בשיניים התחתונות מקדימה לאחר נסיגת חניכיים באחת השיניים התחתנות. הרופא המשתיל אמר לי להימנע מצחצוח עם מברשת שיניים חשמלית במקום ההשתלה לתקופה של שנה (!). בינתיים הייתי אצל רופא שיניים אחר, בעניין אחר, והוא אמר לי בדרך אגב שנראה לו שהשתלת החניכיים נכשלה, והסיפור שלא לצחצח במשך שנה עם מברשת חשמלית זה שטות. השאלה שלי היא האם באמת צריך להימנע מצחצוח עם מברשת חשמלית באזור במשך שנה. ואם אכן ההשתלה נכשלה - מה האלטרנטיבות שלי?

ניתן לנסות לבצע שוב השתלת חניכיים. הבעיה בחלק מהמברשות החשמליות היא שהצחצוח יותר אגרסיבי מהרגיל ועם פחות שליטה על האזור המצוחצח

מנהל פורום רפואת שיניים