שתל שנכשל - מה לעשות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/05/2023 | 04:03 | מאת: גלית

שלום, ממש סליחה על האריכות. אשמח לעצה או כיוון. אני בת 50, סובלת ממחלת חניכיים שמטופלת באופן קבוע ומנוטרת בשנים האחרונות, בעקבותיה נאלצתי לעקור 2 שיניים ועוד 2 אעקור בהמשך. בינתיים יש לי שתל אחד שנקלט יפה ויש כתר כבר ושתל נוסף לצערי הרב נכשל. מדובר בשן שנעקרה אחרי שהיה בה כיס מאוד עמוק, דלקות חוזרות, אבצסים וספיגת עצם לא קטנה. השן נעקרה לפני כשנה וחצי, הושתלה עצם... כשהרופא חשב שניתן כבר לשים שתל אחרי כחצי שנה ובצילום ct נראה היה שהעצם נבנתה והכל תקין... הוא גילה שהעצם ממש לא יציבה וקשיחה והחליט לחכות עוד כמה חודשים. בסופו של דבר, השתל הושתל בספטמבר האחרון כולל השתלת עצם נוספת. מההשתלה ואילך לא היו כאבים והאזור החלים יפה במרץ נעשתה חשיפה והסתבר שהעצם ממש צמחה וכיסתה את הפתח של השתל, הרופא שייף את העצם המיותרת ( תהליך שכאב לי מאוד למרות ההרדמה, ממש הרגשתי כאב בבסיס השתל בכל הברגה של הכיפה) . כדי שיוכל להרכיב את הכיפה, שוב תפרים והחלמה... לאחר כחודש נלקחו מידות לכתר, כל הברגה ונגיעה גרמה כאבים והרופא הסביר שזה נובע מלחץ של החניכיים, בשבוע שעבר הורכב הכתר.כיומיים אח"כ הרגשתי עדיין כאבים ונפיחות ולא העזתי ללעוס על המקום והרגשתי שהכתר מתנדנד... ניגשתי לרופא, שהוציא את הכתר ( שהיה מודבק בגלל עומק השתל , בניגוד לראשון שהוברג) והוא רצה לנקות את המבנה שהיתה עליו שארית דבק... כשהוציא את המבנה, יצא יחד איתו השתל...לא ברור איך דבר כזה קורה? השתל היה בפי 8 חודשים, לא נצפו שום בעיות, לא היתה דלקת בנקודה הזו, גם כשנפל לא נצפתה שם דלקת ובקושי דיממתי, גם השתל יצא כמו שהוא, לא היתה שום עצם עליו, הרופא אמר שראה את התבריג של השתל על העצם... והוא היה מופתע מאוד מהסיפור. עכשיו אני בסרטים של אוסטאופורוזיס או משהו סיסטמי שמסביר את זה. אני חייבת לומר שלאורך הטיפול לא היו קיצורי דרך או הקלת ראש. היו לי כאבים שנמשכו פרק זמן קצר אחרי החשיפה,המבנה... השאלה אם זה היה כבר נורה אדומה, אני לא יודעת מה לעשות... שוב שתל, גשר?! אגב, זו שן בלסת עליונה אחרי הניב. ואחריה יש לי גשר של 3 שיניים, אובדת עצות ומיואשת... אשמח להכוונה

אין לנו שום אפשרות לנבא את השרידות של שתלים בפה. אנחנו יודעים שעישון וסכרת יכולים לפגוע בסיכוי. אין לי כל עצה לתת לך רק לנסות שוב ....

מנהל פורום רפואת שיניים