כירורג מסרב לעקור בגלל A1c גבוה מאוד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/05/2023 | 18:00 | מאת: מודאג מאוד

היי ד"ר נוימן, אשמח מאוד לעצתך: צריך לעקור שן (נדמה לי 36). הכירורג מסרב כי a1c הוא 9.3 1. אפשר לעקור או שמסוכן? אפשר להמתין חודשיים להורדת סוכר? 2. יש בליטה שיוצאת מהחניכיים ליד אותה שן והכירורג הסביר שזה טוב ומנקז. נתן אוגמנטין 875. יעזור לשן? 3. כדאי להשתמש בקורסודיל? מותר ליותר משבועיים? המון תודה!!!

היות וה A1C שלך מאד גבוה, הרי שהסכון לסיבוכים שונים לאחר העקירה גבוה גם ועל כן הרופא רוצה להמתין לירידת ערך ה A1C. הבליטה בחניכיים היא פיטמת ניקוז. אם תרגיש שהיא נסתמת פתח אותה עם סיכה או קיסם שיניים. האוגמנטין יחזיק את הדלקת על אש נמוכה עד לעקירה. לא נראה לי שקורסודיל יכול לעזור במקרה כזה

12/05/2023 | 19:11 | מאת: מודאג מאוד

תודה רבה!! יש דרך לשמור על פטמת ניקוז פתוחה? מה אני יכול לעשות כדי להבטי היגיינת פה במצבי (כמובן חוץ מצחצוח ומי פה)?

דרך הפיטמה נפרשת מוגלה. יתכן והיא פתאום תיסתם ואז פשוט דוקריםעם קיסם שיניים. מעבר למה שאתה עושה אין מה להוסיף

מנהל פורום רפואת שיניים