טעם וריח רעים לאחר עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/05/2023 | 17:00 | מאת: שי

שלום ונעים מאוד. לפני מספר ימים עברתי עקירה כירורגית. כל האזור אדום ולבן ובנוסף טעם וריח לא נעימים.נפיחות וכאבים שנחלשים לאט ללא דימום. יש חשש למכתשית יבשה? לצערי הרופאה שלי נסעה לשבועיים.אשמח אם תציץ בתמונה ששלחתי ותאמר את דעתך.תודה רבה https://ibb.co/MCghcwV

התמונה באיכות גרועה. נראה שהמקום נתפר כהלכה ואין חשש למכתשית יבשה. אני משער שתוך מספר ימים הכל יחלוף ויסתדר

01/05/2023 | 17:18 | מאת: שי

תודה רבה לך

רפואה שלמה במהרה

02/05/2023 | 09:15 | מאת: שי

שלום שוב דוקטור נוימן. קמתי הבוקר עם כאבים מאזור העקירה (5 ימים אחרי) ואני רואה נוזל צהוב חום ברוק וטעם ממש רע כמו כן אתמול ששטפתי עם כלורקסידין וגם ששוטף בעדינות עם מים יש כאב חזק מאוד שמקרין לכל אזור הפנים אני מודאג מאוד. מה לדעתך יכול להיות וכיצד עליי לפעול?תוד מראש

יתכן ונוצרה במקום דלקת ויש צורך לקחת אנטיביוטיקה. צור קשר עם הרופא שלך

02/05/2023 | 14:10 | מאת: שי

ניגשתי לרופאה שבדקה ואמרה שנראה תקין.הוסיפה סטרואידים וביקשה שאתאזר בסבלנות. אני מודאג וכואב.אפילו שאני שוטף עם מי פה או מלח יש פתאום כאב עז ולחץ על על כל הצד.אני מפוצץ במשככי כאבים אנטביוטיקה ועכשיו גם סטרואידים.מה לעשות דוקטור יקר כבר שבוע לא עובד וסובל.....

אני משער שתוך יום יומיים הכל יחלוף כלא היה.

02/05/2023 | 14:34 | מאת: שי

בהמשך....אפילו בעת הליכה כל צעד מורגש כאב מהאזור מה קורה שם???

02/05/2023 | 16:38 | מאת: שי

תודה לך על הכל זה לא ברור מאליו. ציינתי בהמשך שאפילו כל צעד שאני הולך יש כאב מהמקום.ואני מודאג כי הרופאה נסעה ותשוב רק עוד 3 שבועות.מה אתה ממליץ לי לעשות במידה ומצב לא נעים כלל זה ימשך?

אם אתה לוקח אנטיביוטיקה +סטרואידים אתה אמור להיות מכוסה. תשתדל לא לקנח את האף וספר לי מחר מה מצבך

02/05/2023 | 17:05 | מאת: שי

בסדר גמור אעדכן אותך מחר. תודה שוב על הכל אין לי איך להודות לך

רפואה שלמה

03/05/2023 | 08:00 | מאת: שי

בוקר אור דוקטור יקר. לבקשתך מעדכן אותך. 1.חל שיפור משמעותי בכאבים, נפיחות, ופתיחת הפה. 2.אזור העקירה עדיין אדום מאוד. 3.עדיין יש תפליט צהוב ביריקה ראשונית מלווה בטעם לא נעים כל כך.מציין שהרופאה אתמול אמרה שאין מה לדאוג ואלו שאריות של מה? לא ציינה אז אם תוכל להאיר בנושא אשמח. 4.אוגמנטין מסיים מחר,סטרואידים ביום שלישי. 5.משלב שטיפות מלח במהלך היום. 6.מאחר והעקירה היתה קשה והמקול נפתח יום אחר יום וטופל גם אזור הסינוס המקסילרי. כמה זמן לדעתך יקח לריפוי מלא?ומהו התפליט הצהוב.. מודה לך מקרב לב על הכל זה לא ברור מאליו אשרייך.

הפליט הצהוב הוא כנראה מוגלה.על כן אם אתה יכול, תמשיך עם מוקסיפן עוד כמה ימים. ריפוי מלא יכול לקחת גם שבועיים. זה נורמלי אחרי עקירה קשה. נקווה שמחר יהיה עוד שיפור

05/05/2023 | 08:12 | מאת: שי

שלום שוב ד"ר נוימן היקר. היום מסיים את האנטיביוטיקה ויום שלישי סטרואידים.כאבים עדיין חזקים.ריח וטעם רעים.כאב בשן 18 סמוכה ל 17 שנעקרה.אפילו כל צעד בהליכה מרגיש כאב חד מהאזור. עדיין תפליט צהוב ברוק.מבצע בנוסף שטיפות עם כלורקסידין ומי מלח. מצרף תמונה של התפליט מקווה שזה בסדר.אני ממש מיואש הרופאה חוזרת רק בעוד שבועיים מחול ואני כבר שבוע לא עובד.מתוסכל וכואב מאוד אשמח לכל עזרה או המלצה.תודה לך מכל הלב https://ibb.co/F4Kp3gq

יכול להיות שבזמן העקירה נוצרה פריצה לסינוס באותו צד. בהעדר הרופאה רצוי להתיעץ עם כירורג פה ולסת, או דרך מוקד קופת החולים שלך להגיע לחדר מיון כדי שתורן פה ולסת יבדוק אותך

05/05/2023 | 11:08 | מאת: שי

אכן נוצרה פריצה לסינוס וכמו שהזכרתי העקירה בוצעה ביום חמישי שעבר ויום שישי נאטמה הפריצה.הוחלפה אנטיביוטיקה ונוספו סטרואידים.אך משהו לא מסתדר לי.השאלה מה עושים במצב כזה.אם במידה ואני ניגש לבית חולים כיצד לדעתך יטפלו?

או שרק יתנו מרשם להמשך אנטיביוטיקה, או שיפתקו וישטפו את הסינוס ממוגלה והפרשות

07/05/2023 | 10:08 | מאת: שי

שבוע טוב דר יקר. מעדכן שיום שישי הייתי במיון שלחו אותי לעשות פנורמי ולחזור היום.עדיין כאבים ותפליטים כאבים בשיניים סמוכות כאבי ראש ועוד.שולח לך את הצילום מעכשיו אולי תוכל לשפוך אור.עקירה שן 17 פריצה לסינוס יום אחרי מלפני 8 ימים.תודה רבה. https://ibb.co/Y0kJGws

בשן 18 הכל תקין. תעדכן אותי לאחר הבדיקה היום

07/05/2023 | 12:27 | מאת: שי

שלום לך דוקטור נוימן. מעדכן שלאחר בדיקת צילום ובדיקה קלינית. נקבע שאין זיהום או דלקת. מקום הריפוי מעט דלקתי. הוחלט להפסיק אנטיביוטיקה ולהמתין בסבלנות לריפוי. לטענתם עקירה קשה וטיפול לסגירת חור הסינוס כבר ביום לאחרי גורם לכאבים ולהחלמה לא קלה. המלצת למנוחה לעוד שבוע בליווי שטיפות פעמיים ביום עם קורסודיל וסבלנות. מקווה לטוב ימים לא קלים עוברים עליי. לסיכום אחרון הייתי שמח גם לחוות דעת ממך על הצילום אם אכן המקום נראה נקי והאם יש עוד משהו שאתה ממליץ בנוסף. תודה לך מקרב לב על הליווי על ההקשבה וההכלה אתה יוצא מן הכלל ועל זה אין לי מילים.

בצילום הכל נראה תקין נקווה להחלמה מהירה. כל טוב !

מנהל פורום רפואת שיניים