כתר מתכת חצי אצילה או אצילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/04/2023 | 09:01 | מאת: לוטוס

שלום. האם יש יתרון למתכת חצי אצילה או אצילה בשן טוחנת אחורית? האם אצילה מונעת לגמרי זיהומים והחצי אצילה מונעת יותר מהלא אצילה אבל פחות מה אצילה?

לדעתי, בשן אחורית אין שום יתרון

22/04/2023 | 08:09 | מאת: לוטוס

תודה ועוד שאלה: בקופה מחיר מתכת הבסיס והחצי אצילה שווה אבל אצל הרופא שלי יש תוספת מחיר. בהגיון שלי אם זה היה עולה לקופה יותר היא היתה מגלגלת את זה על הפציינט, אז לרופא פרטי יש יותר הוצאות על זה?

החצי אצילה יקרה יותר חד משמעית

29/04/2023 | 11:49 | מאת: לוטוס

תודה.למה אין לה יתרון?הבנתי שאם זה לא אצילה זה גורם לצבע כחול ליד החניך וגם יותר חשוף לזיהומים.אשמח להסבר

מנסיוני לא גורם לצבע כחול ואין כל קשר לזיהומים

03/05/2023 | 21:36 | מאת: לוטוס

תודה.בכל מקרה החלטתי לפסול את מתכת הבסיס.הרופא הציג לי את הרכב החצי אצילה והאצילה וזה ככה:בחצי אצילה יש 43 אחוז פלדיום ו2 אחוזי זהב ובאצילה 40 אחוז זהב ו39 פלדיום.האם הזהב פחות חזק ועמיד לכן יש להעדיף את החצי או שבפער מחירים לא גדול מדי שווה כבר האצילה?אשמח לתשובה מהירה

אם אתה רוצה להדר אז לך על האצילה. בהצלחה

מנהל פורום רפואת שיניים