תוכנית טיפול - התייעצות.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/04/2023 | 20:00 | מאת: רותי

יש לי כאב כבר מספר שנים בסתימה בשן אחורית, הלכתי לרופא שיניים הוא עשה לי צילום CT ואמר לי שיש צורך בין 3 ל -4 טיפולי שורש כי נראה שהתפתחה דלקת + 4 סתימות. השיניים שלי חזקות ולכן חשבתי ללכת לחוות דעת שניה, הלכתי לרופא נוסף הוא עשה מספר צילומים רגילים + בדיקת קור + בדיקה יסודית של השיניים ואמר שהוא רואה טיפול שורש 1 + סתימה. הוא אמר שיש חורים ממש קטנים והוא לא ממליץ לטפל כרגע. באופן כללי הסביר לי שזה עניין של גישה והוא ממליץ להמתין. - האם יכול להיות שבגלל שלא עשה צילום CT הוא לא ראה את חורים והטיפולי שורש הנוספים? - האם מומלץ ללכת לחוות דעת שלישית? *שני הרופאים הם רופאים פרטים ושמעתי עליהם תגובות טובות. אני מבולבת ואשמח לעזרה. תודה רבה

כדי לאבחן חורים עושים צילומי נשך, בדכ במרפאה. צילום ct לא נותן כאן כלום. גם אני מינימליסט בהשקפת העולם הטיפולית שלי ועל כן או שתלכי לרופא דמצא רק סתימה וטיפול שורש או שתבקשי חוות דעת מרופא שלישי

מנהל פורום רפואת שיניים