כאבים אחרי עקירת שן בינה כלואה בזמן דלקת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/03/2023 | 23:15 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 42, עברתי כבר לפני 4 ימים עקירת שן בינה כלואה תחתונה שהייתה עם דלקת. הרופא שבדק אותי מומחה פה ולסת, אמר שעדיף לנתח ככה עם הדלקת ולהמשיך עם האנטיביוטיקה שכבר התחלתי לקחת יומיים קודם, במקום לחכות לסיים ואז לקחת שוב מחדש. בקצרה, הניתוח לקח הרבה זמן בגלל המיקום שהיה ממש קרוב לעצב, אבל מאוד כאב לי והרגשתי מההתחלה שההרדמה לא הצליחה להשפיע למרות שהזריק ממש הרבה אמפולות של חומר. אני בדיעבד משער שזה אולי קשור לזה שהמקום היה מודלק וכואב, אבל סמכתי על הרופא שלא ינתח אותי אם מבין שלא יכול להרדים כמו שצריך. בסופו של דבר, ההליך עצמו היה סבל נוראי. העניין הוא שהיום 4 ימים אחרי, יש לי כאבים בלתי נסבלים בלסת, יחד עם תחושת כאב ולחץ באוזן הצמודה לאזור הניתוח וגם ברקה. אני ממש סובל ומתחיל לחשוב שמשהו לא בסדר ולא היו צריכים לנתח אותי על הדלקת, כפי שעשו. דיברתי עם הרופא ואמר שהכאב באוזן נורמלי, לעשות עיסויים בלחי ולהמשיך משככי כאבים עד לביקורת שבוע מיום הניתוח. סליחה על האורך- אבל האם זה תקין, האם אני בסיכון לזיהום בצד הראש, האם הכאב נובע מניתוח על דלקת, כי הסבל שעברתי בזמן הניתוח לדעתי קשור קשר ישיר לעובדה שלא הורדמתי כמו שצריך בגלל שהכל היה מודלק? אודה לתשובתכם...

יוסי שלום בהרבה מקרים, כשיש דלקת, יש קשיים להרדים.אני אישית כשמתקשה להרדים, דוחה את העקירה לתאריך אחר. הכאב שיש לך עכשיו יכול לנבוע מתופעה שנקראת: מכתשית יבשה. יש לזה טיפול שמקל מאד. דבר עם הרופא שלך. תשאל אותו מה דעתו בנידון. הכנסת תרופה למקום העקירה יכולה להעלים את הכאב

06/03/2023 | 10:06 | מאת: יוסי

תודה רבה לך על העזרה, אדבר עם הרופא.

רפואה שלמה

19/11/2023 | 19:46 | מאת: אנונימית

היי האם כבר עבר לך הכאבים וכמה זמן עבר מאז?

מנהל פורום רפואת שיניים