שתל שנשבר, גשר עם שיניים שכנות או עקירה כרורגית ושיקום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/02/2023 | 07:33 | מאת: אנגלה

נשבר לי השתל בשן 34, נשאר חצי בורג בלסת. יש אפשרות לעשות גשר עם שיניים 34-35 במקום 33-35? כי שן 33 היא שן שחבל לגעת בה. השאלה אם אין בעיה ששן 34 נמצאת בצד של הגשר. יש אפשרות כרורגית. לעקור את החצי שתל שנשאר, להוסיף עצם ואחכ שתל, רופא אחד אומר שניתן לשים את השתל יחד עם העצם באיטרציה אחת. ואחר אמר בשלבים, קודם עצם. לחכות כמה חודשים ואז שתל. למי להאמין?

שתי הדרכים מקובלות. אני אישית מעדיף לעקור את השתל השבור ולהשתיל עצם ורק אחרי כ 4 חודשים לבצע שתל. הבעיה היא שזה מאריך את השיקום בארבעה חודשים....

מנהל פורום רפואת שיניים