קצה שורש נשאר בפנים החניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/02/2023 | 12:19 | מאת: שומר הסף

עברתי עקירת שן בינה עליונה שבמהלכה נשבר קצה אחד השורשים. הרופא אמר שעדיף לא לגעת בו מאחר שהוא קרוב מאוד לסינוס וזה יכול לדחוף אותו פנימה. האם מצב זה יכול לגרום סיבוכים? האם עדיף להוציא אותו או להישאר ככה? תודה

עדיף להשאיר ככה ולא לגעת. ב 99%מהמקרים המקום מתרפא ללא שום בעיה

21/02/2023 | 13:25 | מאת: אופטימי

תודה רבה על המענה המהיר. האם השארת השורש בפנים לא עשויה לגרום לזיהום? כמו כן האם השורש עשוי לצאת מעצמו בשנים הקרובות, כלומר לבקוע, או שהוא יישאר שם לנצח? תודה.

בדכ לא יגרם זיהום. לעיתים , אחרי לא מעט שנים הוא יבצבץ החוצה, ואז בהליך קליל שולפים אותו. רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים