כאב בשן אחרי טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/01/2023 | 21:46 | מאת: אנה

שלום. עשיתי 2 טיפולי שורש בשתי שיניים אחוריות בלסת עליונה (לא שן בינה). השן לפני האחרונה ממשיכה לכאוב בזמן שמופעל עליה לחץ, לדוגמא כשאני נוגסת עליה. בשאר הזמן היא לא כואבת. הרופא עשה צילומים ואמר שטיפול שורש תקין, הוא לא רואה שום בעיה. הוא אמר שיש כיס קטנה בין השן לחניכיים, ויכול להיות שנכנס לשם אוכל ובגלל זה השן כואבת (למרות שאני לא מרגישה שנכנס לשם אוכל וגם לא מרגישה שיש כיס). חשוב לי לציין שאני משתמשת בחוט דנטלי כל יום. עוד לא שמתי כתרים, והרופא אמר שאם אני רוצה, הוא יכול לפתוח שוב פעם את השן, אבל יש סיכון שהוא יפגע במשהו ואז אצטרך לעקור את השן ואז לשים שתל. כמובן שאני לא רוצה להגיע לשתל. עוד הוא אומר, שיכול להיות שכשנשים כתר, הוא יסגור את הכיס ואז לא תהיה בעיה, אבל מצד שני אני חוששת לשים כתר על שן שכואבת, ואם הכאב ימשיך? האם אתה יכול לשער מה יכולה להיות הבעיה ומה אפשר לעשות כדי לפתור אותה? אודה מאוד לתשובתך.

ראשית כתר לא יסגור את הכיס.... אני הייתי הולך להיבדק אצל מומחה טוב לטיפולי שורש

02/01/2023 | 22:00 | מאת: אנה

תודה רבה על תשובה מהירה

רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים