הידבקות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/12/2022 | 20:25 | מאת: גיל

שלום, לפני כמה ימים הייתי אצל רופא שיניים בעקבות כאב בשן. פינצטה היתה מונחת על המגש שלו והוא לקח עם הפינצטה צמר גפן כזה קטן השפריץ עליו ספריי והצמיד לשן שכאבה( בדיקת קור הוא אמר ) הפינצטה היתה משומשת מהמטופל הקודם כנראה. נגיד שתיאורטית הפינצטה היתה משומשת מהמטופל הקודם ככה אני חושב כי היא לא היתה מונחת בשקית.והסייעת היתה בחוץ בדיוק וגם הכל שם היה מבולגן ומלא צעקות בחוץ. פשוט על המגש ואני מאוד פוחד שמא נדבקתי בצהבת או באיידס. אני לחוץ כבר כמה ימים והחרדה לא עוזבת אותי. מה הסיכויים להידבקות בבדיקה הזאת מה פינצטה ומתי אני יכול לעשות בדיקה? אני מאוד פוחד מרופאי שיניים ועד שבאתי לעשות את הבדיקה גם לקח לי זמן. ועכשיו גם זה

הסיכוי להידבקות שואף לאפס. אם למרות זאת אתה לא שקט אז תעשה בעוד חודש בדיקה להפטיטיס B ו C. ובעוד שלושה חודשים בדיקה ל HIV

מנהל פורום רפואת שיניים