כיפוף ראש-הרמת סינוסים פתוחה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/12/2022 | 07:48 | מאת: ניף

בוקר טוב מדוע ישנו איסור על כיפוף ראש כלפיי מטה לאחר הרמת סינוסים פתוחה?מה ההשלכות של זה? (יש לציין שהכותב ממושמע אך בורח לו הרבה פעמים במהלך היום מתוך הרגל)

התכופפות של הראש מעלה את הלחץ התוך גולגולתי ועלולה לפגוע ברירית הסינוס שזה עתה נותחה

31/12/2022 | 08:24 | מאת: ניף

כשאתה נותן למטופל שלך הנחיות לאחר ניתוח כזה כמה זמן אתה ממליץ לו שלא לכופף את ראשו? ולאחר כמה זמן באמת בטוח כבר לכופף ללא חשש?

כשבועיים

31/12/2022 | 08:30 | מאת: ניף

דוקטור ראשית תודה רבה שנית מתנצל על החפריה שלישית ארצה להבין האם כיפוף הראש הכוונה להורדת הראש עד הסוף כלפי מטה או אפילו כיפוף קל?

הכוונה לכיפוף כל הגוף קדימה. אם צריך להתכופף בכל זאת אז לכופף את הברכיים כדי להיות נמוך יותר ולא את כל פלג הגוף העליון

31/12/2022 | 14:04 | מאת: ניף

שאלה אחרונה ברשותך אם אני מכופף רק את הראש כלפיי מטה זו בעיה?

לא

מנהל פורום רפואת שיניים