שן חלב שמתנדנדת בגיל 4 ו8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

30/11/2022 | 17:56 | מאת: ענת

ד״ר שלום, בתי בת 4 שנים ו8 חודשים (יש לציין שבקיעת השיניים שלה היתה מאוחרת יחסית אחרי גיל שנה) והיוןם היא הראתה לי שיש לה שן שמתנדנדת לה, השן ממוקמת בלסת התחתונה מצד ימין (השן שמתחת לניבים), לא ידוע על מכה באזור. אני מעט בלחץ משום שזה נראה לי גיל מוקדם מידי מכדי שתתחיל להחליף שיני חלב .. אשמח לדעתך, האם מדובר במשהו חריג במיוחד? האם יש צורך לבצע בדיקות כלשהן לדעתך? אודה לתשובתך ענת

לא הבנתי מה זה "השן שמתחת לניבים". אם סופרים מקו האמצע של הלסת, מה מספר השן?

30/11/2022 | 19:23 | מאת: ענת

בערך שן3 או 4 בלסת התחתונה

בגיל הזה השיניים האלה לא אמורות להתנדנד. זה מוקדם מידי. יש לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים לילדים

מנהל פורום רפואת שיניים