עקירת שיניים עם דלקת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/11/2022 | 13:45 | מאת: רפאל

שלום וברכה, היו לי כאבי תופת בשן עם כתר, לקחתי משככי כאבים כל 3 שעות והתחלתי על דעת עצמי אנטיביוטיקה במשך יום אחד כיוון שחודשיים לפני גם היו לי כאבים בשן הזו והרופא אמר שזו דלקת. לאחר יום עם אנטיביוטיקה הלכתי לרופא שיניים, הוא הוריד את הכתר ואמר שיש מתחת 2 שיניים רקובות לחלוטין והראה לי אותן. הוא אמר שאין ברירה אלא לעקור. ועקר לי אותן במקום. הטיפול היה פשוט גיהנום עלי אדמות- עברתי ממש ניתוח ללא הרדמה (כמובן ניתנו לי זריקות מקומיות), ולשאלתי-האם אכן הוא היה צריך מיד לעקור או לחכות שאקח אנטיביוטיקה מספיק זמן כדי להרגיע קודם את הדלקת? זה היה סבל בל יתואר במילים. האם הייתי צריכה לעבור את זה ואין ברירה אחרת?

ניתן לעקור גם כשיש דלקת אבל יש להקפיד לבצע הרדמה מקומית טובה.אם מרדימים כהלכה אז העקירה לא כואבת

מנהל פורום רפואת שיניים