סתימה עמוקה התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/11/2022 | 21:34 | מאת: משה

שלום רב, לאחר צילום שן 17 טען הרופא כי יש צורך בסתימה (צילום לפני טיפול מצורף), לאחר ביצוע הסתימה, אמר הרופא כי הסתימה הייתה עמוקה (צילום אחרי סתימה מצורף), הסתימה הינה קומפוזיט לבנה, אני 5 ימים לאחר הטיפול עם כאבים חזקים מאוד ורגישות שמקרינה לחלק הימני בפנים, האם ישנה חדירה למוך השן מהצילומים הנ"ל ובשל כך הרגישות? האם נראה שהטיפול תקין? בצילום שאחרי, מהו האיזור השחור המקיף את סוף הסתימה? תודה לעונה

אין צילומים מצורפים לפוסט שלך

07/11/2022 | 21:43 | מאת: משה

תודה רבה על התגובה המהירה, כיצד אני יכול להעלות את הצילומים?

07/11/2022 | 21:46 | מאת: משה

תודה רבה על התגובה המהירה, כיצד אני יכול להעלות את הצילומים?

אינני יודע

תגלול בפורום ותראה מה ואיך שואלים אחרים העלו צילומים

07/11/2022 | 22:11 | מאת: לינקים לתמונות מצורפים

לפני טיפול: https://i.postimg.cc/CMn17pcc/20221107-220618.jpg אחרי טיפול: https://i.postimg.cc/3N8tKFfR/20221107-220659.jpg תודה רבה

על פניו עושה רושם שהסתימה לא אוטמת את החלל. כמו כן עושה רושם שיש פגיעה במוך השן ויש צורך לבצע טיפול שורש

07/11/2022 | 22:43 | מאת: משה

האם הגוף ימלא את החלל החסר בסתימה ברקמה בהמשך? כיצד ניתן לראות פגיעה במוך השן בצילום? הנני סובל כרגע מרגישות וגירוי, האם יחלוף והעצב יתרגל? שוב תודה על ההתייחסות, לא מובן מאליו כלל ומוערך מאוד (במיוחד בשעות אלו (-:)

חוסר ברקמת שן לא מתמלא מעצמו אלא רק על ידי רופא שיניים. בצילום רואים שקדחו עד העצב. יכול להיות שהרגישות תעבור אם כי אני מאד ספקני, אבל אם לא מאד מציק לך תמתין ותראה לאיפה זה מתפתח. רפואה שלמה

07/11/2022 | 22:50 | מאת: משה

תודה רבה! לילה טוב והמשך שבוע מצויין.

09/11/2022 | 13:22 | מאת: משה

שלום ד"ר, לאחר בירור נוסף נאמר לי כי אצטרך טיפול שורש במקום(כפי ששיערת), מבנה וכתר. אך במבט על הצילומים (המצורפים לשירשור) זעם הד"ר ולא האמין כי טופלתי ע"י רופא שיניים רציני ומוסמך. (בעיקר מהצילום אחרי והתוצאה). אני סובל מאוד כרגע והבטחון שלי ללכת לטיפול נוסף ירד מאוד. האם באמת נראה כי לא היה צריך לקדוח כ"כ עמוק מהצילום המצורף לפני הטיפול? האם נראה כי הסתימה שבוצעה איננה בוצעה בצורה תקינה ונכונה? לתשובתך אודה

קשה להסתמך רק על צילום ומבלי לבדוק לתת אבחנה מדוייקת. ולכן אני לא יכול לקבוע שקדחו יותר מידי, אבל עושה רושם שהסתימה לא אוטמת את החלל כנדרש

מנהל פורום רפואת שיניים