זכאות לטיפול שיניים לאחר הקרנות וכימוטרפיה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/02/2000 | 20:06 | מאת: אלין

אני נמצאת חצי שנה לאחר טיפול בסרטן .במהלך הטיפול שאגב הצליח קיבלתי הקרנות וכימוטרפיה וכתוצאה מכך נהרסו השיניים שלי והחניכיים . אמרו לי שאולי לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי אני זכאית לקבל טיפול שיניים במחירי קופת החולים לה אני שייכת אצל כל רופא שיניים שאבחר בו. איך אוכל לברר את זכויותי ?

15/02/2000 | 21:31 | מאת: ד"ר גרינבאום

אלין היקרה ! אני שמח שאת מחלימה ממחלת הסרטן -זה ללא ספק יותר חשוב מכל טיפול שיניים . לענין זכאותך לטיפול שיניים לאחר הקרנות וכימוטרפיה -לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי את זכאית לטיפול שיניים במימון קופת החולים שלך לפי מחירי מרפאת השיניים של הקופה -אך לאו דווקא בביצוע רופאי השיניים של הקופה חצי שנה לפני התחלת ההקרנות והכימוטרפיה ופרק זמן סביר לאחר הטיפול בהקרנות וכימוטרפיה . לשם מימוש זכאותך עליך לפנות רופא המחוז של הקופה שיקבע את את תנאי זכאותך ויפנה אותך לבדיקה ותכנית טיפול במרפאת השיניים של הקופה .לאחר מכן מומלץ שתפני אל רופא השיניים שלך או כל רופא שתבחרי ע"מ לתכנן ולבצע את הטיפולים במימון הקופה . להזכירך :לא חייבת להיות זהות בין התכניות של שני הרופאים אך המימון יהיה בהתאם לכניתו של רופא השינים של הקופה. במידה ואת נתקלת בקשיים ביורוקרטיים נסי להיעזר בעובדת הסוציאלית של המחלקה האונקולוגית בה טופלת או פני לרופא השיניים המחוזי בלשכת הבריאות במקום מגורייך .אם את נקלת בבבעיות בנושאמימוש זכאותך תוכלי תמיד לפנות אל נציבת קבילות החולים במשרד הבריאות :דר' קרני רובין רחי בן טבאי 2 ירושלים אשר מופקדת על נושאים אלו .

מנהל פורום רפואת שיניים