נימול בלשון ובחלל הפה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

08/08/2006 | 11:27 | מאת: דקלה

שלום, מזה כשבועיים (או יותר) אני סובלת מתחושת נימול בלשון, במיוחד בשוליים. התחושה היא כאילו אכלתי פרי בוסר, או משהו כזה - כמו אחרי כוויה או צריבה. מקווה שהצלחתי להבהיר. אותה התחושה קיימת גם בחלל הפה, במיוחד בחלק הפנימי של השפתיים - מה שנמצא במגע תמידי עם השוליים של הלשון. זה לא כואב, סתם מאוד לא נעים ומוזר. מה זה יכול להיות? בתחילה חשבתי שהאשמה בסוג האיפור בו אני משתמשת (עמיד למים) אבל גם אחרי שהחלפתי את הסוג התחושה לא נעלמה. אשמח לתשובה. תודה

08/08/2006 | 14:00 | מאת: ד"ר גרינבאום

דקלה שלום. לא בדקתי אותך ולכן לא אסתכן באיבחון וירטואלי על סמך התיאור שלך 'שאין בו הרבה פרטים .לגבי מקרה כללי פרטיו דומיםושטיפלתי בו בקליניקה הרי זכור לי מקרה של רגיש'ות ייתר למזון מסויים .מייד עם האבחנה של רגישותו לתות שדה חדל הנ"ל מאכילת המאכל האהוב עליו כל כך- ובא לציון גואל . זכור לי מקרה דומה של פטרת בחלל הפה עם תלונה עיקרית דומה לאחר טיפול אנטיפטרייתי חלפו התחושות של נימול בלשון. זכור לי מקרה שלהכנסת שחזור לפה עם הופעת תסמינים כנ"ל מיד עם החלפתו במסג אחר נעלמה התלונה .. מי שאמור להתמודד עם הבעייה הוא רופא שיניים מעודכו ומיומן או מומחה לרפואת הפה פני אל אחד מהנ"ל שיאבחן ובמידת הצורך ימליץ לך על טיפול או אלימינציה של משתנה זה או אחר כדי לפתור את הבעייה .

מנהל פורום רפואת שיניים