יכול להיות שלא יהיה צריך לעקור?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/06/2022 | 21:41 | מאת: אדי

היי ד"ר. בחודש האחרון כאבים עזים בשן 38 יחד עם כאבי אוזנים וכאבי ראש בצד השמאלי. בבדיקה אצל רופא השיניים נמצא דלקת מתחת לשן 38 ובצילום ראו גם שהשן חולה ולא ניתן לבצע בה טיפול שורש. הומלץ על עקירת השן. בנתיים, עבור הדלקת נתנו לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג- אני לוקח 3 ימים ויש הטבה משמעותית ברמת הכאב והרגישות. יש סיכוי שהאנטיביוטיקה תחסל את הדלקת ויהיה ניתן להימנע מעקירה (עד שיגיע "גל הכאב" הבא אשר יכול להיות אולי בעוד חודש ואולי אף בעוד שנה ויותר....)איך מומלץ להמשיך לפעול לאחר גמר האנטיביוטיקה בהנחה ואין כאבים יותר?

הכלל בד"כ אומר שמרגע ששן בינה מתחילה לעשות בעיות רצוי לעקור אותה בהקדם. אין טעם לחכות לאפיזודה שניה שתתחיל אחרי שתפסיק אנטיביוטיקה. לך לעקור ותיפטר מהצרה הזאת

מנהל פורום רפואת שיניים