סדק קטן בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/03/2022 | 09:22 | מאת: ציביה

שלום יש לי כאב בשן למטה השני לפני השן הפנימית והאחרונה. הרופא בדק. הוא אמר שיש חור גדול עם סדק קטן בשן. הוא הציע לי לעשות טיפול שורש עם כתר או עקירה ושתל. הוא אמר שאם אני בוחרת בטיפול שורש, אולי זה יהיה מיותר כי בהמשך הסדק יתרחב ויהיו חייבים לעקור. השאלות שלי: 1. אם יעקרו, אפשר להשאיר בלי שתל? 2. אפשר לעשות טיפול שורש בלי כתר? 3. מה היית ממליץ לעשות במקרה זה? תודה רבה

אפשר להשאיר בלי שתל. במקרה שיש סדק אז כתר הוא חובה. ההחלטה תלויה בגודל הסדק. אם יש סדק הוא בדרך כלל הולך ומתרחב ואז צריך עקירה. אז יש כאלה שמנסים טיפול שורש וכתר ומתפללים לטוב, ויש כאלה שישר הולכים לעקירה

03/03/2022 | 10:24 | מאת: ציביה

האם במיקום של השן (שלישית מהסוף למטה) יהיה לא נורא להיות בלי שן? או שכל עוד אין סדק רציני, עדיף שתשאר השן?

אם אין סדק רציני אז צריך לנסות להציל את השן

מנהל פורום רפואת שיניים