כתר קבוע בשן 14 שמפריע

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/02/2022 | 19:40 | מאת: עידן

שלום לך דוקטור נוימן היקר.היום שמתי כתר קבוע בשן 14 לאחר טיפול שורש וכתר זמני.הסברתי לרופאה שלא נוח לי והכתר גבוה ונוגע לי בשיניים תחתונות.היא שייפה אותה אך ללא שיפור טענה שהגובה מצויין ושייפה שוב אך ללא שיפור.אמרה שצריך להתרגל ושאם לא יהיה טוב שאחזור בעוד 4 ימים ואז תשייף את הנקודה המפריעה.שאלתי היא למה לא באותו רגע ולמה אני צריך 4 ימים להסתובב שהשן נפגעת ומקבלת מכות מהשיניים התחתונות.בלי קשר היא באמת רופאה טובה ואני סומך עליה אך הפעם ממש לא מבין.אשמח להארה בנושא.תודה מראש

לפעמים השן "נותנת" את עצמה וקצת שוקעת פנימה והמצב מסתדר. המנע מללעוס מזון קשה והיזהר בסגירת השיניים. אם תוך יום יומיים עדיין יש הפרעה בסגירה אז יש ללכת שוב לרופאה כדי שהיא תאזן את הסגר. תעדכן אותי בעוד יומיים שלושה

01/03/2022 | 06:46 | מאת: עידן

שלום לך שוב דוקטור נוימן היקר.בהמשך לבעית הגובה בכתר הקבוע.מעדכן שאכן הגובה השתפר לאחר מספר ימים אך עדיין הייתי צריך לשוב לרופאה שזיהתה את הנקודה וסידרה באופן מושלם.לצערי אתמול השן התחילה לכאוב כאב ספונטני וגם כאב בנגיעה בצד הפנימי בלבד.יש לציין שטיפול השורש נעשה לפני כ 3 חודשים לערך.. ובין לבין התעסקו במקום האם עליי להמתין קצת או שכדאי לשוב כבר עכשיו לרופאה?שוב תודה מראש

יש לגשת למרפאה בהקדם כדי לברר את הסיבה לכאב. יש לשלול סדק בשן או בשורש

מנהל פורום רפואת שיניים