שן טוחנת נשברה בקצה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/12/2021 | 08:02 | מאת: ענת

שלום רב, שן טוחנת נשברה בחלקה התחתון (שן פנימית. אין בעיה אסתטית). חשוב לציין שהשן חלשה (יש בה כתמים כבר שנים המעידים על חולשת החומר). 1. מאחר והשבר שטוח ולא עמוק, הבנתי ששחזור הינו מריחת מעט חומר על השבר. האם כדאי לשחזר את מקום השבר? האם זה יהווה הגנה בריאותית טובה לשן מאשר להשאיר אותה שבורה? 2. מאחר שהשבר שטוח ולא עמוק נאמר לנו שיתכן שהשחזור לא יחזיק מעמד לאורך זמן. האם במידה והשחזור ייפול הוא עלול להביא לפגיעה לשן עצמה (כלומר, מאחר שהשן היא ממילא שן חלשה עלול השחזור להפיל איתו חלק מהשן)? תודה רבה, ענת

בהעדר בדיקה לא ניתן לענות באופן מוחלט על השאלות. יתכן ששחזור לא יחזיק מעמד אבל הוא גם לא יגרום נזק אם יפול.

מנהל פורום רפואת שיניים