צניחת שפה פנימה בעת הרכבת תותבות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/12/2021 | 10:10 | מאת: דינה

שלום ד"ר, לאחר עקירה של כמעט כל השיניים, נאלצתי לשים תותבות מלאות (עליונה ותחתונה). הבעיה שלי היא שהפה העליונה "צנחה פנימה" כלומר השפתיים לא מונחות בצורה שהיו בעבר, והמראה מבגר אותי וכמובן מתסכל. האם זה ככה אמור להיות מכיוון שהשיניים המקוריות אינן ? (בעבר שהיו לי תותבות חלקיות, לפני עקירת כל השיניים, המצב לא היה כך) או שזה מצב לא תקין, ומדובר בכשל התאמת התותבות ? אם זה מצב לא תקין, אשמח אם תגיד לי מה אני אמורה לעשות (קראתי על ריפוד תותבות אבל אין לי מושג אם זה קשור) תודה רבה!

העמדת השיניים קובעת בין השאר את המנח של השפתיים.יתכן והיה צריך להעמיד אותן קצת יותר החוצה ועל ידי כך השפה היתה נראית אחרת וגם בלי קמטים. נראה לי שהיה רצוי לשמוע חוות דעת נוספת מרופא אחר

מנהל פורום רפואת שיניים