שינוי בגוון השן לאחר נפיחה+ חסר באמייל?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/12/2021 | 20:35 | מאת: אורי

שלום רב. בני בן ה2.9 מאז בקיעת השן הראשונה עם סימנים של "פסים" לבנים בוהקים על חלק מהשנים, נראה כמו היפוקלציפיקציות, לא על פני כל השניים. נבדק כמובן על ידי רופא שאמר להמשך מעקב והקפדה על צחצוח שיניים. לפני כחודשיים נפל ומאז שתי השיניים הקדמיות בעלות גוון כהה. האם הגיוני שלאחר חודשיים עדיין זה הגוון שנותר? האם יש לכך משמעות עתידית? האם אמור לחלוף? יש צורך לעשות משהו בנידון? לציין שבמסגרת הנפילה היה דימום מהחניכיים אבל ללא תזוזה של השיניים, ללא רגישות כלל במגע בשיניים עצמן. פשוט הגוון אפרפר. תודה מראש על המענה

אם הבנתי נכון את גיל הילד אז מדובר בשיני חלב. שינוי צבע של השן עלול לרמז על נזק של עצבי השיניים ואובדן חיות. יש לבצע ביקורת מידי פעם כדי לודא שלא נוצרת מורסה. בסביבות גיל 6-7 השיניים האלה תתחלפנה בשיניים קבועות

03/12/2021 | 07:47 | מאת: אורי

תודה על המענה. האם נזק עצבי בשיני החלב לא מסכן את השיניים הקבועות העתידיות? האם יש צורך לטפל בשלב הזה?

לא יגרם כל נזק לשיניים הקבועות. כרגע אין צורך בטיפול אבל יש צורך במעקב

מנהל פורום רפואת שיניים