טיפול שורש ומורסה בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

26/11/2021 | 01:25 | מאת: לילה

שלום רב, עקב מורסה בשן התפתח לי זיהום, המומחה החליט טיפול שורש ונתן לי דלקסין סי 150. בהתחלה התחלתי בשלוש פעמים ביום ואחרי יומיים החליט לעלות לי ל4 פעמים ביום. הד״ר החליט שאחזור אליו עוד שלושה חודשים להמשך טיפול ועדיין לא ניקז לי את המורסה. האם זה תקין זמן ההמתנה הזה?

במקביל למתן האנטיביוטיקה נהוג לפתוח את השן, לנקז את המוגלה, ולהחדיר לתעלות השורש חומרים כאלה ואחרים שנועדו להילחם בזיהום ולחטא את התעלות. לא ברור לי למה לחכות שלושה חודשים בלי לעשות כלום

30/11/2021 | 18:22 | מאת: לילה

תודה שענית לי. ביום שהביא לי את האנטיביוטיקה, הוא קדח לי חור קטן והזריק מין זריקה מסויימת כזו.. כששאלתי אותו למה הוא לא ניקז את המורסה הוא אמר שבעוד שלושה חודשים הוא ינקז בסמוך לטיפול. לא הבנתי למה זמן ההמתנה כזו מרוחקת. האם לפנות אליו שוב? והאם זמן ההמתנה יכולה לגרום למצב יותר חמור?

30/11/2021 | 18:26 | מאת: לילה

המורסה אינה התפתחה לי עקב עששת, פעם קיבלתי בשיניים הקדמיות מכה והשניים שליד נשברו. הוא חשב שאולי זה מזה.. השן עצמה בריאה וללא עששת. עדיין צריך טיפול שורש למרות שהזיהום הוא מסביב לשן ולא בתוכה?

רק הרופא שלך יודע מה המצב שעל פיו הוא החליט מה שהחליט

צריך טיפול שורש

מנהל פורום רפואת שיניים