שן עם טיפול שורש וחשש לסדק?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/10/2021 | 11:53 | מאת: רחל

שלום ד"ר, אנסה לתאר את השתלשלות העניינים. התחילו לי כאבים חזקים מאוד בשן, בצילומים נצפה טיפול שורש ודלקת חריפה. התחלתי טיפול שורש אבל היו עדיין כאבים אז התחלתי לקחת אנטיביוטיקה. היא לא עזרה אז לקחתי עוד אחת. בנתיים אין כאבים (כשבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה). הרופא בנתיים הספיק לנקות את התעלות ולהרחיב אותן. בטיפולים הבאים ימלא וילביש כתר. בשבת לפתע התפתחה לי נפיחות בלסת ליד השן, היום כבר פחתה. חשבתי שזו תופעה טבעית אבל הרופא טוען שאולי מדובר בסדק בשן. האם הגיוני? הוא טוען שהכל נקי כך שלא אמור להתנפח. מצד שני אין לי כאבים או תופעות אחרות חריגות, והנפיחות ירדה. אשמח לחוות דעתך האם זה טבעי או שבאמת יש חשש סביר לסדק. קצת לחוצה

יתכן ועדיין נשאר זיהום בתעלות, ויתכן גם שיש סדק בשן. אם טיפול השורש מתבצע עם מיקרוסקופ קל יותר לאבחן. במידה ולא, אז לסיים את טיפול השורש ועדיין לא להתקדם לכתר אלא לקיים מעקב

31/10/2021 | 13:08 | מאת: רחל

האם הגיוני סדק למרות שהנפיחות יורדת ואין תסמינים נוספים?

יכול להיות

מנהל פורום רפואת שיניים