מקרה נדיר: ספיגה פנימית בשן טוחנת מס' 47

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/05/2006 | 14:47 | מאת: אלי

לד"ר משה גרינבאום שלום, היה לי במשך זמן רב מעין נפיחות קטנטנה עם מוגלה שיוצאת ליד השן הטוחנת מס' 47, לא ייחסתי לזה חשיבות מגלל שזה לא כל כך כאב (כנראה מגלל שהיה ניקוז של הדלקת). הלכתי לרופא שיניים שעשה לי צילום רנטגן ובצילום רואים דבר מפתיע: באמצע השן רואים במקום לבן שמייצג את השן- אזור שחור שמראה שהשן "מעכלת" את עצמה, לפחות זה מה שהוא הסביר לי. ישנם תאים בגוף שאחראים לעיכול תאים אחרים, והשן לאט לאט נאכלת מפנים ונוצרת דלקת שהתפרצה ליד השן. הוא אומר שכמעט אין סיכוי להציל את השן, וצריך יהיה לעקור אותה. לאחר העקירה יהיה צריך לשים שן תוחבת במקומה כדי למנוע את המצב שהשן הטוחנת העליונה תרד למטה. אני גם קיבלתי הפנייה לרופא מומחה שורש. ברצוני לשאול מה דעתך המקצועית על ההסבר שנתן לי הד"ר, מה הייתי מייעץ לעשות במצב כזה, והאם יש לך הסבר מדוע יש בשן תהליך ספיגה פנימי? האם נתקלת בתופעה כזו בעבר? על תגובתך אודה מראש, אלי

12/05/2006 | 08:22 | מאת: ד"ר גרינבאום

אלי שלום.הסבריו של רופא השיניים שלך נראים לי טובים ומספקים . מקרים כאלה נקראים בלשון הרפואה אידיופטיים וזה אומר שרפואה אין מושג איך הם התרחשו ולמה .בהסבר טלאולוגי אפשר ליחס ספיגה פנימית לדפקטים בייצור השן שמהם החלה הספיגה או לדלקת לא ממקור ידוע שהתפרצה פתאום.אם הייתי צריך בחור איפה על הטבע לטעות הייתי בוחר בשן -כי ישלכך פתרונות כמעט מושלמים ברפואת השינים.

מנהל פורום רפואת שיניים