נסיגת חנייכים מה לעשות ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/04/2021 | 12:36 | מאת: איתי

שלום. אני בן 31 אוטוטו בשנתיים האחרונות כשאני הולך להסרת אבנית השיננית מעירה לי שיש לי נסיגת חנייכים קלה בשני שיניים בלסת העליונה. אחת בצד ימין השני בצד שמאל. הלכתי לרופאי שיניים שמאשרים את המצב . אמרו לי מכיוון שזו נסיגה קלה וכל עוד אין כאב או דימום או רגישות לקור או חום אפשר לחיות עם זה. אני לדעתי הנסיגה נובעת מתורשה כי לאימי גם יש נסיגה ,וגם בגלל צחצוח אגרסבי וצחצוח פעם ביום ולא פעמיים במשך כמה שנים. האם זה נכון ? שנית עברתי למברשת רכה למי פה . מה אתה ממליץ לי לעשות ? האם משחת שיניים לחנייכים רגישות יעזור ?

נסיגת חניכיים כללית בפה בד"כ נובעת מגנטיקה וגם ממחלות שונות, לדוגמא סכרת. אם זה רק במקום מסויים אז יש לבדוק אם אין איזו סיבה ספציפית באותו מקום. בכל מקרה יש להשתמש במברשת רכה בלבד. נסה לצחצח במשחת שיניים פרדונטאקס

מנהל פורום רפואת שיניים