כתרים קבועים האם ניתן לשייף אותם

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/04/2021 | 15:39 | מאת: ציפי

שלום רופא שיניים הדביק לי כתרים קבועים לשיניים טוחנות , הכתרים גדולים יחסית לשיניים שלי וממש מפריעים לי בחיך , הרופא שייף לי את הכתרים, בצד אחד פחות מפריע לי ובצד שני השן גדולה מדי ונושכת לי את החיך הפנימי וזה כואב , הרופא אמר שצריך להתרגל לזה האם זה בסדר לשייף כתרים ומה לדעתך אני צריכה לעשות תודה

גודל הכתר נקבע על ידי הכנה נכונה של השן שעליו הוא צריך לשבת. אם לא הושחז מספיק מהשן אז הכתר יהיה גדול מידיתמאם אחרי כשבוע את עדיין נושכת את הלחי פירושו של דבר שהכתר לא מתאים והמנשך לא מאוזן נכון. יש להסיר את הכתרים ולבדוק שוב אם השן מושחזת נכון ולייצר כתרים חדשים שיהיו בגודל הנכון ושהמנשך יהיה מאוזן כהלכה

מנהל פורום רפואת שיניים