עקירת שן בינה ושתל בזמן נטילת נוגדי קרישה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/04/2021 | 03:33 | מאת: אלון

שלום, נגשתי פגישת יעוץ אצל רופא שיניים לגבי עקירת שן בינה ו שני שתלים. יצאתי בתחושת "עקיצה במוסך", צילום פנורמי ויש החלטה על עקירת 4 שיני בינה. יכול להיות שאכן יש צורך בעקירת 4 שיני בינה אבל זה לא מה שהפריע לי והעלה בי ספק לגבי אמינות ומקצועיות הרופא. מה השפריע לי הם הדברים הבאים: 1. הרופא רוצה לבצע את כלל הטיפול בפעם אחת, זאת אומרת לעקור לי 4 שיני בינה ולבצע שני שתלים באותו טיפול, האם זה הגיוני להעמיס ככה על מטופל ? נשמע לי בלתי סביר בכלל. 2. עקב ניתוח שעברתי לא מזמן אני נוטל נוגדי קרישה (קסרלטו 20מג פעם ביום) ציינתי את זה בפני הרופא ושאלתי האם צריך להפסיק את הנטילה מספר ימים לפני ? ( כמובן שאתייעץ עם ההמטולוג שנמצא איתי במעקב) הרופא שיניים אמר לי ש"אין צורך להפסיק - להפייך" וסגנן משהו בסגנון "זה טוב לנו שלא תפסיק ככה נוכל לראות מה קורה .. משהו כזה לא בדיוק זוכר, בכל זאת התשובה הזאת העלאת בי חשד ואני ספק לגבי אמינות ומקצועיות הרופא. אשמח לשמוע את דעתך בנושא, תודה רבה וחג שמח.

אני גם כרופא וגם כפציינט הייתי נמנע מלעבור הכל בפעם אחת. זאת מעמסה גדולה מידי לגוף, וניטרול טוטאלי של הפה לתקופה מסויימת.עדיף לעשות צד אחד בכל פעם. למרות שהנטיה היום היא לא להפסיק מדללי דם, הייתי מתיעץ עם ההמטולוג!!! בכל פעם שתחושת הבטן שלך מתריעה, לך לחוות דעת נוספת...... חג שמח ורפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים