נשיכת השפה התחתונה בזמן אכילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/03/2021 | 22:32 | מאת: אבי

שלום רב. בשנה האחרונה(מבלי שעברתי איזה שהוא טיפול שיניים)קורה לי שבזמן אכילה אני נושך בלי כוונה את החלק הפנימי התחתון של השפה התחתונה. מיותר להגיד שזה כואב ומדמם אך הגרוע יותר הוא שהנשיכה יוצרת לי כמו אפטה אחת גדולה שלוקח לה לפחות שבוע לעבור ולפעמים אפילו קורה שאני נושך את אותה שפה באותו המקום שוב עוד לפני שהפצע שנוצר מהנשיכה הראשונה עבר ואז "הנזק" הוא עוד יותר גדול. איך לדעתך אפשר לפתור את הבעיה הזו? תודה וחג שמח.

ראשית יש לבדוק במרפאת שיניים אם צורת סגירת המנשך הקדמי שלך תקינה, או שיש שן שסוטה מטור השיניים וגורמת לנשיכה. ניתן לגלגל מסטיק לעוס ולשים אותו בין השיניים לבין השפה כדי להרחיק זמנית את השפה מנשיכה חדשה עד שהמקום יחלים והנפיחות תחלוף והפצע יתרפא

מנהל פורום רפואת שיניים