התנפחות במקום שן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/03/2021 | 20:49 | מאת: יואב

שלום, אני בן 28. אין לי שן בינה בחלקה הימני של הלסת התחתונה (בעוד שבצידה השמאלי ככל הנראה ישנה שן בינה). לפני כמה ימים החלה התנפחות בדיוק במקום שאמורה להיות שן בינה בחלק הימני. זה מרגיש כמו בשר רך מאוד, ונמצא בדיוק מעל המקום שאמורה להיות שן הבינה ובגודל של שן בערך (אני לא מרגיש שישנה שן מתחת לבשר הרך). כאשר נגעתי עם הלשון כמה פעמים, באחת הפעמים החלק כאב חזק בכל הצד הימני של הראש והפנים, והפסיק לאחר כחצי דקה בלבד. מאז התופעה לא חזרה, גם כשנגעתי עם הלשון. אני מצרף תמונה, מסומן בעיגול הבשר הרך שתיארתי. מה פשר ההתנפחות הזו ? כרגע אני מעדיף שלא ללכת לטיפול במרפאה ולכן מבקש הערכה.

סביר להניח שבכל זאת קיימת שם שן בינה , אלא שהיא לא במנח שמאפשר לה בקיעה. יש לבצע צילום פנורמי כדי לאשר או לשלול את זה

מנהל פורום רפואת שיניים