לחצים בראש..............

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

06/03/2021 | 22:27 | מאת: ס

שלום ב10 החודשים האחרונים יש לי לחצים/כאבים בצד ימין של הראש: מאחורי האוזן הימנית וגם באוזן עצמה, ברקה, בעין, בלחי ובמצח, כל זה בצד ימין, מאחורי הגולגולת בצד ימין (איזור אוקסיפיטלי)ובעורף, בצד שמאל אין כאבים. נוירולוג עשה בדיקה שיצאה תקינה ושלח ל- MRI וסיטי מוח שיצאו תקינים, עוצמת כאב ההתקפים ברמה בינונית ולאורך מספר שעות ביום, הלחצים לא קבועים, הם יכולים להיות במשך יומיים כשבכל יום זה מספר שעות (3-5 שעות) ואז הם חולפים ליום - יומיים ואז שוב לחזור, הם יכולים גם להעלם לשבוע ואז שוב לחזור, זה לא קבוע, הם מופיעים בכל שעה ביום. קראתי שבתסמונת של העצב המשולש זה גם כואב באזורים שציינתי אבל שם זה מופיע כמו זרמים חשמליים מאד כואבים למספר דקות ולפעמים משב רוח קר, אכילה, או מגע באיזור הפנים יכול להדליק את המקום. אצלי זה מספר שעות ולא דקות כמו בתסמונת הנ"ל ואצלי זה כמו לחצים ולא זרמים חשמליים וזה לא התחיל אצלי מטיפול שיניים או כאבי שיניים כמו בתסמונת, בנוסף אצלי זה תוקף גם ללא קשר אם אני אוכלת וגם לא בגלל משב רוח או מגע, כלומר ישנם ימים שאני אוכלת, או שקר לי ואין לי את ההתקפים האלה וזה רגוע. האם מה שיש לי זה תסמונת העצב המשולש הטריגמינלית לדעתך? או שזה משהו שקשור אולי לשיניים או לסת שגורם ללחצים האלה? נוירולוג הציע לי כדורי אלטרולט, אך לא לקחתי עדיין. רופא פה ולסת בדק וקבע שאין לי בעיה של TMJ וגם בצילום פנורמי לא ראו בעיה הצילום היה עם פתיחה ועם סגירת פה. רופא אא"ג לא מצא בעיה, והפנה לפה ולסת שכאמור לא מצאו בעיה. אני בת 46, רזה, בריאה ולא מעשנת.

נראה לי שיש לבצע צילום סטטוס ולהיבדק על ידי רופא שיניים מנוסה כדי באמת לשלול בעיה נסתרת באחת השיניים. הייתי גם ממליץ על ביקור אצל מומחה לרפואת הפה. טיפול באלטרולט אכן מקובל במקרים דומים

מנהל פורום רפואת שיניים