שאלה בבקשה לגבי תותבות טלסקופיות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/02/2021 | 09:59 | מאת: שואלת נכבדה

שלום ,ד,נ.. ברצוני לברר בקשה האם תותבת טלסקופית ממוקמת בתוך הפה על חניכיים או על שיניים תותבות הטלסקופ ממוקם?

התותבת נקראת "טלסקופית" בגלל המבנה המיוחד שלה ומערכת הקיבוע שלה בלסת – היא מורכבת משני חלקים המוחדרים זה לזה, כמו בטלסקופ. חלק 1 – בסיס שאינו נשלף בצורת כובע מסגסוגת דנטאלית, אשר מודבק קבוע על השן ומשמש כתמיכה לחלק 2. חלק 2 – מבנה חיצוני בצורת כתר המחקה שן אמיתית וחניכיים מלאכותיות שמכסה את כל השיניים החסרות.

מנהל פורום רפואת שיניים