שן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/02/2006 | 12:51 | מאת: שאלה

שלום דר' עברתי אתמול הסרה של רקמת חניכיים מעל שן בינה תחתונה כלואה בחצייה,על מנת לזרז את בקיעתה. לאחר הפרוצדורה עצמה, היה ניתן לראות בבירור את כל שן הבינה ואילו היום בבוקר ראיתי שחניכיים כיסו את רוב ה"פצע" או החתך שנוצר במקום ושוב רואים רק חצי שן בדומה למצב המקורי. האם מדובר בדבר תקין, או משמעות הדבר שההליך לא הצליח?

16/02/2006 | 13:55 | מאת: ד"ר גרינבאום

יום אחרי OPERCULECTOMY שהיא הסרת רקמת החניכיים מסביב לשן בינה בבקיעה חלקית מוקדם עדיין להתייחס לתוצאותהמקצוע שלנו איננו מבצע קסמים אלא מתמודד עם בעיות בפה ובשיניים בשיטת TRIAL AND EROR ניסוי וטעייה .בהתאם לתגובת השיניים והחניכים סביבן כעבור שבועיים ימים לפחות ניתן יהי ה לקבוע אם הטיפול צלח או לא .לרוב פעולה כזאת דוחקת את הקץ ומקרבת את השן לבקיעה עם פחות זיהומים אבל שום דבר איננו FOR GRANTED..

17/02/2006 | 14:21 | מאת: שאלה

תודה, בנוסף אני סובלת מכאבים באיזור, לא קיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה, אני לוקחת רק אופטלגין. האם אמור להיות כאב ? האם מומלץ לעשות שטיפות עם מי מלח על מנת לחטא את המקום? תודה

מנהל פורום רפואת שיניים