ממברנה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/01/2021 | 00:53 | מאת: רון

אני אחרי עקירה... שמו לי BIO-OSS כהכנה לשתלים עתידיים לא נאמר לי ששמו לי ממברנה ונאמר לי לשמור טוב על האזור כיוון שהכול פתוח ושלא יצאו גרגרי עצם האם ממברנה הכרחית כאשר שמים עצם.? האם יש דרך אובייקטיבית (לא לשאול את הרופא) לדעת אם יש או הייתה ממברנה ? האם ממברנה נספגת או שיש להוציאה ?

יש רופאים שמסתפקים בתפירה של המקום ויש כאלה שמכסים בממברנה. רק הרופא יכול לדעת אם שם ממברנה או לא. כיום משתמשים בדכ בממברנה נספגת

15/01/2021 | 08:33 | מאת: רונית

תודה רבה על תשובתך. אני מניחה שממברנה משפרת את התוצאות, הלא כך ? ומה ניתן לעשות אם לא הושגה התשתית הראויה להכנסת שתל ?

הממברנה משפרת את התוצאות. יתכן שלאחר הריפוי יהיה צורך באיזו שהיא טכניקה לעיבוי עצם נוסף

מנהל פורום רפואת שיניים