דלקת חניכיים בשן 46 שלא עוברת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/12/2020 | 10:21 | מאת: אפרת

שלום רב, לפני 12 שנים עברתי טיפול שורש בשן 46 ובסופו של דבר התברר שזאת היתה טעות ולא היה צורך כי הכאב היה בגלל דלקת חניכיים משמאל לשן. מאז 12 שנים אני בסבל עם הדקלת שלא עוברת למרות אנטביוטיקה, קורסידול וניקוי אבן סדיר. יש גם מעט נסיגת חניכיים שם. הכאב הוא במעבר בין שן 46 לשן משמאלה. האם המצב שלי נחשב מצב יחסית נדיר או לא נפוץ ורק למעט אנשים יש רוב הזמן כאבים מדלקת חניכיים שלא עברה? האם רוב דלקות החניכים עוברות או שלא אמורות לכאוב ככה? הכאב מפריע לי לישון, אך גם בישיבה מציק. בחודשיים האחרונות הוא החמיר. רופא השיניים אמר לעשות 4 פעמים בשנה ניקוי אבן. עשיתי אך זה המצב. האם לקיחה של אנטביוטיקה פעם נוספת תוכל קצת להקל? תודה מראש

אנטיביוטיקה לא תפתור את דלקת החניכיים. צריך לבדוק האם יש נקדת מגע הדוקה בין 46 ל 47. ולבדוק אם טיפול השורש תקין

מנהל פורום רפואת שיניים