סמיכות נטילה בין שתי תרופות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/11/2020 | 06:33 | מאת: מישהי

אני נוטלת אנטיביוטיקה כשבוע. יש לי טיפול שיניים בקרוב ובשל מקרה קודם במהלכו כמעט נחנקתי, הוצע לי להשתמש בתרופה פארמין אך אאלץ לקחתה בסמוך לנטילת האנטיביוטיקה, ישנה סכנה בכך? כמה זמן צריך לעבור בין נטילת האנטיביוטיקה לפארמין על מנת שהדבר לא יסב לי נזק? הפארמין אני אמורה לקחתו כשעה לפני הטיפול.

21/11/2020 | 06:40 | מאת: מישהי

עוד פרט חשוב: את הפארמין הרופא המליץ לי לקחת כתוצאה מתחושת חנק ושיעול שהרגשתי במהלך טיפול שורש, הבעיה היא שהטיפול הוא בסביבות השעה עשר ואת הפארמין אצטרך לקחת בתשע, השעה שבה אני אמורה לקחת את האנטיביוטיקה. חשבתי לעשות הפסקה של שעה בין נטילה אחת לאחרת אבל לא נראה לי שזה מספיק זמן? מה דעתך בעניין? אשמח לחוות דעתך המקצועית. תודה מראש ובברכת שבת שלום ושבוע טוב!

אין כל בעיה בלקיחת פראמין יחד עם אנטיביוטיקה. אין קשר בין התרופות והן לא מתנגשות זו בזו. השתדלי להיות רגועה והכל יעבור בשלום. רפואה שלמה.

מנהל פורום רפואת שיניים