שתי שאלות ..מה עושים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/11/2020 | 18:28 | מאת: מה עושים

שלום אני מטופלת אצל רופא שיניים מומחה לדנטפוביה.. יש לי תוכנית טיפולים ממש מעייפת... עשיתי סתימה אחת שבוע שעבר בשן 26... שתי שאלות.. שבוע הבא יש לי טיפול שורש בשן 36... אמרו לי שהזריקה למטה יותר כואבת מהלמעלה.. מה עושים ואיך מפחיתים את הכאב? הזריקה למעלה טיפה כאבה.. פחות משחשבתי... ושאלה שניה... האם מותר לרופא להכריח לסיים טיפול שהתחיל (פעם שעברה זו היתה סתימה)... הרופא בסדר בכללי.. אבל בטיפול זזתי הרבה והוא אמר לי כל שניה לא לזוז, לפתוח את הפה, להוריד את היד, להניח את הראש... קירבתי את היד לפה (לא קרוב מאוד) והוא אמר לי להזיז אותה... הדרך היחידה לעשות הפסקה זה אם אני מרימה יד... כי פעם אחת בטעות הזזתי לו את היד והוא קצת כעס... באמצע רציתי להפסיק הרעש של המקדחה עשה חי בחילה והרופא הסכים רק הפסקה ולא להפסיק לגמרי.... לא הרגשתי בנוח עם הסיטואציה... אני בת 30 והתנהגתי כמו ילדה קטנה... וזה דווקא רופא שיחסית הסתדרתי איתו עד הטיפול (היה מםגש של בדיקה שהיה בסדר ופגישה שניה הטיפול)... בטיפול הוא קצת קשוח ואסרטיבי... אני מפחדת מהטיפול שורש שבוע הבא... שעד שהוא יראה שאני מרימה את היד ממש יכאב לי... יש לי כם עקירות... מה עושים

עדיף לך לעשות את הטיפול בסדציה (טישטוש). לא תרגישי כלום ולא תפחדי מכלום והטיפול יסתיים יחסית מאד מהר

16/11/2020 | 21:07 | מאת: שוב אני

אני חושבת על זה אבל אנשים אמרו לי שכל הכאבים באים אחרי זה... זה נכון? ושכם אי אפשר לעשות הכל בפעם אחת... יש לי 8 טיפולי שורש, 5 עקירות, 6 סתימות ושיקום...

הכאבים לא באים אחרי. בסדציה יספיקו לעשות כמה טיפולים באותה פגישה ולכן זה עדיף עבורך

16/11/2020 | 22:57 | מאת: שוב אני

הבנתי אז אני אלך על זה.. תודה! עוד שאלה בבקשה.. אני מבינה את ההגיון בלעשות טיפולי שורש כי אם לא אז הם יגיעו לעקירה... אבל למה עקירות? אם גם ככה הגעתי לטיפול הסופני וזה טיפול שאי אפשר לחזור אחורה אז מה זה משנה? אני בת 30 ומגיל כזה להתחיל עם שתלים כולם אומרים לי שזה גרוע... הנפיחות בחניכיים תרד כבר אחרי הטיפולי שורש נכון?

סביר להניח שאחרי טיפולי השורש תיעלם הדלקת ואיתה גם הנפיחות

18/11/2020 | 00:02 | מאת: שוב אני

אשמח לתשובה לגבי ההגיון מאחורי העקירות? תודה!

היות ולא ראיתי לא את הפה ולא את הצילומים אינני יכול לחוות דעה לגבי העקירות

מנהל פורום רפואת שיניים