כאבים לאחר ביצוע סתימה רגילה במקום טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/09/2020 | 08:14 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 23, סבלתי כחודש מכאבי שיניים חזקים שהיו מעירים אותי בלילה, לאחר ביקור אצל רופא שיניים אובחנו 2 חורים באותו מוקד של עששת, אחד מהם לטענתו היה עמוק וגבולי במגע עם העצבים. הוא אמר שבתהליך עצמו הוא יצטרך לראות אם זו תהיה סתימה רגילה או טיפול שורש ובסוף החליט לבצע סתימה רגילה למרות שגבולי בטענה שהשיניים יוכלו לרפא את עצמן. שבוע אחרי ועדיין אני סובל מכאבים [פחות מרגישות חום קור ומגע אבל עדיין כאבים שמעירים אותי בלילה]. האם זה נורמלי? האם באמת השן תוכל לתקן את עצמה והכאבים יחלפו ואם כן ניתן להעריך באיזה סדר גודל זמן או ששיטת הטיפול הייתה לקויה ואם כן מה נדרש לעשות כרגע? תודה רבה ושנה טובה

אכן במקרים גבוליים העצב מצליח להתאושש. אם הכאב ימשיך עוד כשבועיים יתכן ולא יהיה מנוס מביצוע של טיפול שורש בשן הכואבת. נסה לקחת כדור advil לפני שהולך לישון

מנהל פורום רפואת שיניים