הצורך בשתל כתוצאה משן חסרה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/09/2020 | 19:41 | מאת: אריאל

לפני שנה וחצי עקרתי את הכתר הקבוע כתוצאה מזיהום ,השן החסרה היא בנשך שמאל למטה ואחריה יש שן טוחנת ושן בינה . שמעתי ,שאם לא עושים שתל אז נגרמת נסיגת חניכיים ואז השניים שבשני הצדדים של השן החסרה יכולים לזוז וליפול האם המיתוס הזה נכון ?כי בגלל שזה בנשך שמאל למטה לא ממש רואים את זה ואין לי בעיה ממש לאכול כי יש לי בעצם עוד שני טוחנות קצת מלחיץ אותי המיתוס הזה האם הוא נכון ?

המיתוס שגוי. לא תהיה נסיגת חניכיים והן לא תנשורנה. אבל יכול להיות שהן תקבלנה נטיה אלכסונית קדימה

מנהל פורום רפואת שיניים