מבנה יצוק סוגי חומרים מה עדיף

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/08/2020 | 18:57 | מאת: יפית

איזה אפשרויות של סוגי מבנים יצוקים יש מבחינת החומרים , ואיזה סוג של חומר עדיף, מה כדאי לבקש. איזה סוג הוא גם טוב וגם בריא?

בגדול יש שלושי סוגי חומרים שמשמשים למבנה יצוק: זהב פלאדיום זירקוניה. לשיניים קדמיות עדיף זירקוניה, ולשיניים אחוריות עדיף זהב

23/08/2020 | 19:48 | מאת: בעל ניסיון

אם מדובר בטיפול שורש כחלק מהמבנה אז קודם כל הכי חשוב לעשות אצל הרופא הכי טוב לטיפולי שורש ובעל ידיים . כי ברגע שנשברת מחט או הטיפול שורש דולף . כל המבנה היצוק גם אם עשוי מהחומר הכי יקר לא שווה אגורה ...

23/08/2020 | 20:21 | מאת: יפית

האם אפשר לחכות ולראות שחידוש טיפול השורש הצליח ורק אז לעשות את המבנה? האם יש אפשרות להשאיר את השן באופן זמני רק עם הטיפול שורש?

זה לא רצוי

24/08/2020 | 10:58 | מאת: יפית

אבל האם יהיה ניתן לעשות בשן הבקעה מאולצת ,כשהשן היא לאחר טיפול שורש ועדיין לא החלימה לחלוטין מהדלקת?

יש מבנה יצוק מזהב מפאלאדיום ומזירקוניה. על הרופא להחליט מה טוב עבורך

מנהל פורום רפואת שיניים