מבנה והארכת כותרת מה קודם למה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/08/2020 | 19:15 | מאת: יפית

מה קודם למה בתהליך, מבנה בשן או הארכת הכותרת ? (כשכל כותרת השן הרוסה) והאם בשן 15 יש אפשרות לעשות הבקעה מאולצת כתחליף להארכת כותרת. האם רופא שיניים רגיל עושה הבקעה, האם זה תהליך יחסית פשוט ? מה עדיף?

הכל תלוי במצב השן. כשהיא הרוסה מתחת לקו החניכיים לא תמיד ניתן לבצע בה מבנה אלא לאחר הארכת כותרת או הבקעה מאולצת. הנחלטה על הבקעה מאולצת או הארכת כותרת תלויה במצב הספציפי של השן ובשיקולי הרופא וניסיונו בטכניקות הנ"ל

23/08/2020 | 13:57 | מאת: יפית

תודה רבה על תשובתך .

מנהל פורום רפואת שיניים