דלקת ארוכת שנים בחנייכים ונסיגה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/07/2020 | 11:51 | מאת: ירדן

שלום, כבר 12 שנים שיש לי דלקת שלא עוברת בחניכיים משמאל לשן 46. יש שם מרווח גדול בין השיניים, ועשו לי בטעות טיפול שורש בשן 46 לפני 12 נשים כי לא עלו על הדלקת בחניכיים בזמן. בלילות בדרך כלל יש לי כאבים שם, ועכשיו הנסיגה החמירה כנראה כי רואים פס שחור תחתית הכתר(למרות שהדלקת היא בחניכיים בין שן 46 ושן משמאל. האם במקרה כזה הקצאת שורשים יכולה לעזור? או שאפשר לדעת אם צריך הקצאת שורשים רק לפי צילום סטטוס וכך לא ניתו לדעת? וכמה דקות בערך תיקח הקצאת שורשים רק לשן 46? תודה מראש

הפתרון הנכון הוא סגירת המרווח בין שן 46 לשן הסמוכה. ההחלטה על קצעת השורשים מתקבלת על סמך בדיקה וצילום. הליך ההקצעה לוקח בין 20 ל 30 דקות

מנהל פורום רפואת שיניים