דלקת חניכיים מצידי שן 36

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/06/2020 | 23:00 | מאת: שירי

שלום, יש לי דלקת חניכיים בצד אחד של שן 36. קורסידול ג'ל לא עזר. במקרה אני אמורה להתחיל מחר קורס פרדניזון עקב החמרה באסתמה. 40 מ"ג לשבוע ואז כל שבוע לרדת ב 10 מ"ג. האם הפרדניזון יכול גם לעזור לדלקת? או שזה רק אנטיביוטיקה? והאם זה הגיוני שכשאני אוכלת יש הרגשת כאב ברווח בין שתי השיניים בלעיסה? יש לי שם סתימה. לפני שנה כבר אבחנו לי את דלקת החניכיים מימין לשן, ואמרו שהשן בסדר ולא צריך טיפול שורש... חשבתי שהיא מאוד השתפרה, אבל שוב חזרה לאחרונה...כשאני נוגעת בשן 36 או לחוצת אין כאב חריג. אם כך, פחות סביר שצריך בה טיפול שורש בנוסף? תודה מראש

יש לבדוק אם במקום שיש דלקת יש נקודת מגע הדוקה וטובה עם השן הסמוכה. אם זה לא ככה, אז נכנס לך אוכל בין השיניים וגורם לדלקת חניכיים ועלול לגרום גם לעששת.הבדיקה נעשית עם חוט דנטלי בה רואים אם החוט עובר בקלות רבה מידי

מנהל פורום רפואת שיניים