דלקות חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/02/2000 | 21:02 | מאת: דפנה

שלום רב, הנני בת 27, וסובלת די הרבה מדלקות חניכיים המלוות בפצעים בחייך, ובריח רע (בזמן דלקת). אני משתדלת לצחצח את שיני בוקר וערב ועדין הדלקות חוזרות. רופא שיניים המליץ לי על משחה אשר מורחים על המקום המודלק, אך איני יכולה לשים אותה בגלל שמגעה בפי דוחה אותי. מה עלי לעשות בכדי שהדלקות לא יחזרו? אודה לך על תשובתך.

11/02/2000 | 22:33 | מאת: ד"ר גרינבאום

לדפנה היקרה ! קשה לאבחן את התופעה שאת מתארת לפי המילים שלך בלבד כך שאני ממליץ לך לפנות למומחה ברפואת הפה אשר במקום מגורייך שיאבחן את הכיבים בפיך יציע לך טיפול מתאים . עד כמה שאני מבין מדבריך מדובר בכיבים בפיך והסיבות לכיבים יכולות להיות מגוונות מתגובה אלרגית למאכל זה או אחר לו את רגישה דרך תגובה לתרופה או גלולות שאת מקבלת וכלה במחלה אוטואימונית שזה אחד הביטויים שלה . המשחה המגעילה אותך היא ORABASE אשר נדבקת לריריות הפה ולה מוספים בד"כ סטרואידים ויוטמינים תרופות אלו באות רק להקל ולא לכל מחלת פה היא מתאימה ולכן לא מומלץ להשתמש בתרופה שאין יודעים אם לא תחמיר את המצב . סטרואידים אינם מומלצים במחלה פטרייתית ועוד . טוב תעשי אם תשמרי עד למפגש עם המומחה על צחצוח עדין ושטיפות בתכשיר מחטא המכיל כלורהקסידין .

מנהל פורום רפואת שיניים