כאבי שיניים בלתי פוסקים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/11/2019 | 16:33 | מאת: מור

לפני כשלושה טופלתי אצל רופא שיניים שעשה לי טיפול של שיננית. ברוב טפשותי, הסכמתי לכך. מאז, יש לי כאבים שלא פוסקים באיזור השיניים הקידמיות העליונות. החלפתי משחות, קניתי חוטים דנטליים שונים, קניתי סוגים שונים של מי פה. גורנישט. הייתי אצל שלושה רופאי שיניים שטענו שאין משהו מיוחד, השלישי שלח אותי לצילום פנורמי. לאחר ביצוע הצילום, התייעצתי עימו ועם עוד צמד רופאים. כולם טענו שאין בעיה. האחרון שלח אותי אל הרופאת משפחה ושם קיבלתי אטופן 500 למשך עשרה ימים. נותרתי עם כאב עיקרי בשן קדמית אחת,לפעמים ההרגשה היא שגם זאת שלידה כואבת. הכאב מלווה בלחץ פנימי קבוע בשן ותחושת אי נוחות למגע. נקודה נוספת חשובה היא שאני חורק שיניים מעל 10 שנים אך משתמש באופן קבוע בסד לילה, כך שזו לא הבעיה (הוא יחסית חדש, בן קצת יותר מחצי שנה ללא סימני בלאי גבוהים).אחד מהרופאים הציע שימוש בסטרואידים למשך מספר ימים לראות אם זה יסייע בתופעה,זה לא עזר.גם אנטיביוטיקה שהומלצה לי לא עזרה.הייתי גם אצל מומחה פה ולסת שלא מצא את הסיבה לכאבים וגם אצל מומחה לטיפולי שורש.הכאבים נמשכים לאורך כל היום עד שאני נרדם וחוזרים כחצי שעה לאחר שאני מתעורר.נעשה צילום סטטוס + מנשך בהמלצת רופא - אין ממצא חריג מלבד נסיגה קלה בפה. ביקרתי שוב אצל שיננית - היא בדקה, ניקתה בעדינות והניחה פלואוריד. ללא הועיל.הייתי גם אצל פרופ' וינוקור באונ' תל אביב שבדק ולא מצא מה הסיבה ללחץ/כאב שאני מרגיש בקו שבין החניכיים לשתי השיניים העליונות הקדמיות.המצב הזה מייאש אותי ואני חסר אונים לגמרי.אף אחד לא יודע מה סיבת הכאב ומה לעשות עם זה.כששאלתי האם יתכן שהכאבים נובעים מסדק או שבר בשן,נאמר לי שאי אפשר לראות את זה בצילומים וקשה לדעת.מה שמעניין - לעיסת מסטיק מקלה עלי מעט את הכאבים.אולי אתה תוכל לעזור לי ולתת לי כיוון לאן עלי לפנות ומה לעשות בכדי למצוא את הגורם לכאבים והפתרון? תודה מראש

נראה לי שאחרי סבב מומחים שעשית קטונתי מלהושיע. יתכן וכדאי לפנות למרפאת השיניים האוניברסיטאית לשם בדיקה על ידי הצוות ממחלקות שונות

מנהל פורום רפואת שיניים