דלקת פעילה מול לא פעילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/07/2019 | 16:21 | מאת: עידן

שלום, בצילום של אחד משורשי השיניים נצפית הכתמה שחורה קלה סביב השורש. הרופא אמר שיתכן ומדובר בדלקת שאינה פעילה ויש לעקוב. מה המשמעות של דלקת לא פעילה - האם הכוונה שהיתה בעבר דלקת ובצילום רואים רק את הנזק שהשאירה הדלקת בעצם, או שהכוונה שיש דלקת פעילה רק במינון מאוד נמוך שהגוף מצליח לשמור תחת שליטה? תודה.

כנראה שמדובר בדלקת כרונית שקטה. האם השן עברה טיפול שורש?

29/07/2019 | 10:19 | מאת: עידן

כן - היא עברה טיפול שורש. במידה ואין דלקת פעילה אז לא אמורים לראות כלום בצילום? דלקת לא משאירה אחריה "עדויות" בצילום לאחר שהיא עוברת?

אם השן עברה טיפול שורש לפני יותר משנה ועדיין יש כתם שחור, זה מעיד או על כישלון כל שהוא בטיפול או על כך שלא התקיים ריפוי מלא של הדלקת

29/07/2019 | 12:08 | מאת: עידן

מדובר על הרבה יותר משנה (טיפול שורש בן כ-10 שנים). שוב, רק לחדד - אם רואים משהו בצילום אז בהכרח יש דלקת פעילה כלשהי, זה לא יכול להיות "צלקת" מדלקת שעברה?

מנהל פורום רפואת שיניים