נגישות
נגישות

האם לחדש טיפול שורש שבוצע לפני 17 שנה?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/07/2019 | 23:06 | מאת: נתנאל

שלום, עברתי טיפול שורש לפני 17 שנה כשהייתי בן 12. הרופא השתמש באמלגם כדי למלא את החור. מאז כמובן לא היו שום בעיות בשן. לאחרונה ביקרתי אצל רופא שיניים שהמליץ לי לכתר את השן ולהסיר את הסתימה הישנה. בנוסף אותו רופא טען שטיפול השורש לקוי, האיטום של התעלות דליל ובנוסף קיים תהליך דלקתי בקצה הראש ושקיים צורך לחזור על טיפול השורש מחדש. הייתי אצל רופא אחר לצורך חוות דעת שניה, שגם כן הציע לי לכתר את השן ולהסיר את הסתימה, הוא גם כן טען שקיים תהליך דלקתי אך טען שהוא זניח ולא המליץ לחזור על טיפול השורש לאחר 17 שנה. הנה הצילום של השן המדוברת: https://imgur.com/a/qm3OSTO אודה על התייחסותכם, כיוון שאני חושש מאד מפגיעה בשן עקב ביצוע של טיפול שורש חוזר.

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2019 | 23:08 | מאת: נתנאל

תהליך דלקתי בקצה השורש כמובן, לא בקצה הראש :)

חד משמעי יש לנסות לחדש את טיפול השורש אצל מומחה לטיפול שורש שעובד עם מיקרוסקופ. ושישלול שיש סדק בשן שבקצהו יש דלקת

05/07/2019 | 23:35 | מאת: נתנאל

קודם כל תודה רבה על תשובתך! מעניין שאין לי שום תסמינים אם יש שם בעיה רצינית. מה יכול לקרות כשלא מודעים לכזה דברים ולא מטפלים?

05/07/2019 | 23:38 | מאת: נתנאל

כמו כן, אשמח אם תוכל אולי להמליץ לי על מומחה לחידוש טיפולי שורש שאליו אוכל לפנות.

באיזה שהוא שלב עלול להתפרץ שם אבסס עם התנפחות של הפנים

באיזו עיר אתה גר?

06/07/2019 | 00:12 | מאת: נתנאל

שוב תודה ד"ר נוימן, אני מודה לך מקרב לב. אני מתגורר בבת-ים אני מבין שהדלקת לא מתקדמת בגלל שהמערכת החיסונית שלי עוצרת אותה ושברגע שהמערכת החיסונית תחלש אז הדלקת תתחיל להתקדם? אולי הרופא שיניים שאמר לי שאין מה לגעת בטיפול השורש הזה מסתמך על כך שאני בחור צעיר ושהמערכת החיסונית שלי מספיק חזקה כדי להתמודד עם זה?

לצערי הרופא שיעץ לך לא לגעת טועה....

מנהל פורום רפואת שיניים