נגע בין השורשים של שן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/03/2019 | 09:27 | מאת: דניאל

שלום, לפני מס' חודשים רופא אמר שיש לי נגע בין השורשים של שן והוא חושד לסדק. עברו מס' חודשים ונמצא סדק והשן נעקרה. לאחר מכן התחלתי להרגיש כאב לא ברור בחניכיים. כחודש אחרי העקירה ראיתי בליטה של עצם באותו מקום שעקרו. יש לי כאבים במגע על העצם וגם בלי כואב לי באזור. האם זה קשור לאותו נגע שהיה בהתחלה? מה עושים עם העצם? האם הכאבים ממנה? אני חושש מהתעסקות שם, מצד שני אני לא מבין את מקור הכאב שם ומה עושים.

את השורשים של כל שן מקיפה עצם. בד"כ העצם הזאת נספגת אחרי העקירה. לעיתים תוך כדי העקירה נשברים רסיסי עצם וניתקים. בד"כ הם נספגים או שמתחילים לבצבץ מהחניכיים,וזה כנראה מה שקורה לך עכשיו. יש ללכת לרופא כדי שירדים קלות וישלוף אותם

21/03/2019 | 12:11 | מאת: דניאל

האם זאת יכולה להיות חתיכה מהשן שנעקרה? כי אמרו לי שהשן סדוקה/אפילו שבורה. ייתכן ולא הוציאו את הכל בעקירה? האם זה יכול לגרום לכאבים?

מנהל פורום רפואת שיניים