סוף לסאגת הטיפולי שורש והכתרים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/02/2019 | 22:04 | מאת: סוף לסאגה

לפי מיטב הבנתי ממך עושים טיפול שורש כאשר יש צורך לכך והצורך זה אומר שיש עששת כלשהי או נזק לשורש השן אז אני עדיין לא מבין למה אני צריך לעשות טיפול שורש במידה וארצה לעשות כתרים על שיניים בריאות ? כי אמרת שאין קשר בין טיפול שורש לכאבים. אני באמת כבר מבולבל כי לי הוסבר שברגע שמשייפים הרבה מחומר השן אז למעשה מגיעים ל"חלק החי" ואז ברגע שהחלק החי נחשף זה כרוך בכאבים ואז עושים טיפול שורש על מנת לנתק את העצב ובכך לא מרגישים את הכאבים. הכל פה כל כך סותר אני לא מבין כבר..

17/02/2019 | 23:31 | מאת: מטופלת

כשמבצעים כתרים מגיעים קרוב עד לשורש השן, הכאב הוא לא הבעיה, הוא הסימפטום. הבעיה היא פגיעה בלתי הפיכה במוך השן שמצריכה טיפול שורש (-'הרג' השן)

מנהל פורום רפואת שיניים